FES niittää mainetta lukiovertailuissa

FESissä on riittänyt syytä riemuita ylioppilaidemme menestystä ja opettajiemme panostusta, sillä olemme pärjänneet viime vuosien lukiovertailuissa mahtavasti!

STT:n keväällä 2022 tekemässä lukiovertailussa FES oli koko Pirkanmaan 2. paras lukio! STT:n tarkastelussa vertaillaan ikäryhmän peruskoulun päättötodistusta ja ylioppilaskirjoitusten tuloksia, joten se kuvaa erittäin hyvin sitä, millaista työtä lukiot tekevät opiskelijoidensa tietojen ja taitojen kartuttamisen eteen. Myös koko valtakunnan tasolla vertailtaessa FES pärjää hienosti, sillä kaikista Suomen pienistä lukioista olimme keväällä 2022 sijalla 16.

Aamulehden tammikuussa 2023 tekemä yo-tulosten vertailu paljasti lisää upeita saavutuksia: FESissä kirjoitettiin Pirkanmaan parhaimmat arvosanat äidinkielestä ja kirjallisuudesta, jolla on jatko-opintoihin hakemisen kannalta erittäin iso painoarvo. Korkeimman arvosanan eli L:n kirjoitti keväällä 24 % kokelaistamme, ja toiseksi korkeimman arvosanan eli E:n kirjoitti yhtä moni. Toisin sanoen 48 % eli liki puolet viime kevään abiturienteistamme kirjoitti äidinkielestä ja kirjallisuudesta joko L:n tai E:n! Tämä on aivan huikea tulos, ja suurella sydämellä työtä tekevän äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorimme Anna Väisäsen kollegoiltaan saamat onnitteluviestit ovat olleet täysin ansaittuja.

STT:n vertailusta poiketen Aamulehti ei suhteuttanut kirjoitusten tuloksia opiskelijoiden lukiotaipaleen alun lähtötasoon, vaan yo-tuloksia vertailtiin sellaisinaan. Kuitenkin myös tässä vertailussa FES sijoittui Pirkanmaan 35 lukiosta 10 parhaan joukkoon.

Haluatko sinäkin osasi tästä menestyksestä? Me ainakin tiedämme, mitä yhteishakulomakkeelle kannattaa siinä tapauksessa kirjoittaa. 😎 Tervetuloa onnistumaan FESiin!

Teksti: FESin opiskelijoista ja opettajista, etenkin ryhmänohjaajatoveristaan Annasta ylpeä Iina S

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s