FESissä onnistutaan ja voidaan hyvin

Meillä on osaava henkilökunta ja laaja kurssitarjonta. Hyväksymme ja kunnioitamme jokaisen yhteisömme jäsenen ainutlaatuisuutta. Tutustu esitteeseen tai lue lisää alta.

Lukiossamme on kannustava opiskeluilmapiiri ja hyvä yhteishenki ja siksipä ”FES on JES!” kuvaakin lukiotamme osuvasti. Lukiomme inhimillisen koon takia kaikki tuntevat toisensa, niin opettajat kuin opiskelijatkin. Tämä takaa sen, että jokaisen hyvinvoinnista ja jaksamisesta pidetään hyvää huolta.

Fessissä myös onnistutaan! Vuoden 2022 STT:n tekemässä lukiovertailussa vertailtiin lukiopaikkansa syksyllä 2019 vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja sekä kevään 2022 yo-tuloksia äidinkielessä, parhaaseen arvosanaan johtaneessa pitkän aineen kokeessae ja kahdessa seuraavaksi parhaaseen arvosanaan johtaneeseen kokeessa. Vertailun tulokset osoittavat, kuinka opiskelijoiden arvosanat ovat muuttuneet lukio-opiskelujen aikana. Tässä vertailussa FES sijoittui kaikista Pirkanmaan lukioista 2. sijalle! Kaikista maamme pienistä lukioista FES oli 16. sijalla. Lisäksi Aamulehden tammikuussa 2023 tekemässä lukiovertailussa selvisi, että keväällä 2022 FESissä saavutettiin koko Pirkanmaan parhaimmat tulokset äidinkielessä ja kirjallisuudessa, joka on jatko-opintojen kannalta elintärkeä aine.

FESissä opiskelu tulee opiskelijoiden näköistä aktiivista arkea. Lukiossamme on tilaa työskennellä sekä itsenäisesti että ryhmissä joko kirjastossa tai hiljaisessa huoneessa, jossa voi vaikka myös torkkua tyynyjen ja vilttien keskellä. Taukotuvassa voi rentoutua ja sen minikeittiössä valmistaa itselleen välipalaa. Hyppytunneilla voi käyttää koulun kuntosalia ja street workout -telineitä sekä pelata biljardia, pingistä, koripalloa ja lautapelejä. Kannustamme aktiiviseen ja liikkuvaan elämäntapaan. Meillä onkin eri urheilulajeja harrastavia opiskelijoita, ja FESissä aktiivisen urheilija-arjen sekä lukio-opintojen yhteen sovittaminen onnistuu joustavasti.

Lukiomme kielitarjotin on laaja: meillä voit opiskella ranskaa, saksaa ja venäjää sekä tutustua espanjan, latinan ja lukuvuonna 2023-24 myös italian alkeisiin. Lisäksi opintojaan voi täydentää kansalaisopistossa (saksa, ranska, venäjä, espanja), joka toimii iltaisin samoissa tiloissa.

Opiskelijavaihdot ja erilaiset kansainväliset projektit (kieltenopiskelijoiden opintomatkat sekä Päämääränä Berliini -kurssi, joka yhdistää saksan alkeita ja yhteiskuntaoppia), lähes vuosittain meille saapuvat vaihto-opiskelijat sekä kouluvierailijat tarjoavat mahdollisuuden avartaa omia näkemyksiä.

Digiasiat ovat meillä hyvin hallussa. Kaikki ykköset saavat tuntuman digitaaliseen kokeeseen heti elokuussa ja sen jälkeen heitä ohjataan lisää.  Kursseilla käytetään opiskelualustoina Moodlea ja Teamsia, joita tarvitaan myös jatko-opinnoissa.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa:

  • Fessin opiskelijat voivat tutustua yliopisto-opintoihin suorittamalla avoimen yliopiston kursseja. Lukio on ollut jo kymmenen vuotta Jyväskylän Avoimen Yliopiston yhteistyöoppilaitos. Tällä hetkellä opetustarjonnassamme on kliinisen psykologian kurssi, joka on osa Jyväskylän yliopiston psykologian perusopintoja. Lisäksi suorittamalla tietyn määrän ohjelmointia Jyväskylän avoimessa saat opiskelupaikan Jyväskylän Yliopistossa.
  • Fysiikan opiskelijat ovat perinteisesti suorittaneet osan laborointiharjoituksista Tampereen Teknillisessä Yliopistossa.
  • Yhteistyössä Ikaalisten lukion ja kauppaoppilaitoksen kanssa järjestetään vuosittain tutorkoulutusta.
  • Suosittu kurssi on ollut Hämeenkyrön Yrittäjien kanssa yhteistyössä toteutettu Työpolku, jonka aikana suoritat hygieniapassin ja opit mm. markkinoimaan itseäsi hyvänä työntekijänä ja hyvin menneen kurssin jälkeen vastaanotat oman kesätyöpaikan.  Yhteistyötä yrittäjien kanssa on tiivistetty ja monipuolistettu.
  • Hämeenkyrön yhteiskoulussa on mahdollisuus suorittaa valinnaisen matematiikan kurssi, joka voidaan hyväksyä suoraan lukion ohjelmaan.

Lukiomme hyvinvointipanostuksen puolesta puhuvat myös edellisvuosiemme hankkeet:

Hae siis meille opiskelemaan, sillä FES on JES!

Selaile lukion esitettä lataamalla PDF-tiedosto tästä tai selaimessa klikkaamalla alapuolen kuvaketta (sinut ohjataan uudelle sivulle; suosittelemme kokoruudun näyttötilaa).