Syyslukukauden 2021 tunnelmia

Lukuvuosi alkoi vauhdikkaasti, ja tuntuu kuluneen vähintään yhtä vauhdilla – kuten aina tässä joulun ala tuntuu. Syksyyn mahtui paljon uutta, kun opintonsa aloittavien ykkösten ohella lukion arjessa näkyvät päivitetyn opetussuunnitelman (LOPS21) sekä laajennetun oppivelvollisuuden vaikutukset.

Uudistusten keskellä on aina onneksi sijaa myös perinteille ja rennommalle otteelle. Uudet opiskelijamme kastettiin yhteisömme jäseniksi nahkiaisissa, kakkosten järjestämässä tervetulopäivässä. Tässä Venla Talosen (2B) raportti päivästä:

Perjantaina 27. elokuuta pääsivät FESin kakkoset taas toivottamaan nahkoja tervetulleiksi lukioon koronarajoituksia kunnioittaen. Tämän vuoden teemana toimi vangit, joiksi ykköset olivatkin hyvin pukeutuneet. Aamu alkoi kakkosten huudattaessa nahkat koulun eteen riviin, jossa heille jaettiin nimilaput. Aamun tunnin aikana harjoiteltiin vielä iltapäivää varten nahkalaulu. 

Tänä vuonna nahkoja kuritettiin edellisten vuosien sokkoradoista poiketen erilaisten rastien avulla. Mukana olivat myös teloittajat, jotka ampuivat vesipyssyillä vettä päälle, mikäli suoritukset eivät kakkosille kelvanneet; ja välillä vaikka olisivatkin. Yhtenä rasteista toimi juo ja laula -piste. Siellä kakkoset olivat valmistaneet nahkoille herkullista juomasekoitusta, jota he saivat juoda laulettuaan aiemmin harjoiteltua nahkalaulua, jossa laulettiin muun muassa: ”Kakkoset ovat parhaita!” Toisella rastilla taas testattiin nahkojen yhteishenkeä ja kärsivällisyyttä pussihyppelyn ja tandemsuksien parissa. Eräältä rastilta taas löytyi vesi-ilmapalloja, joilla nahkat pääsivät toisiaan heittelemään. Päivä lopetettiin hyvin suoritettujen rastien ja upeiden nahkiaisten jälkeen taas perinteisesti nahkojen siivottua mahdolliset sotkut. 

Syyslukukauden ja joidenkin opiskelijoiden mukaan koko lukuvuoden odotetuin tapahtuma koitti syysloman korvilla, kun opiskelijakunnan hallitus järjesti lokakuussa historian neljännen Eräjormapäivän Ritajärvellä. Harmaa, mutta viihtyisä perjantai sujui hyvin retken alkutaipaleilla kohdatusta polttopuuskandaalista huolimatta. Vielä erikseen erityiskiitos ahkeralle joukkueelle ONSA 2.0, joka tarjoutui hakemaan tukikohtaamme kottikärryllisen polttopuita toiselta tulentekopaikalta. Eräjormapäivän aivan huikeaa videomateriaalia julkaistaan myöhemmin FESin YouTuben puolella!

Näiden syksyn päätapahtumien lisäksi arkea maustamassa on ollut myös muuta mukavaa. Esimerkillisen aktiivinen opiskelijakunnan hallituksemme on jatkanut hyvää vauhtia pysyväksi tavaksi muodostuvaa uuden jakson aloittavaa aamiaistarjoilua. Lisäksi uurastusta ovat omalta osaltaan keventäneet lukiolle hankittu biljardipöytä sekä Halloween-pukeutumispäivä.

Itsenäisyyspäivän ja syksyn ylioppilaiden kunniaksi vietettiin perjantaina 3.12. Hienon pukeutumisen päivää. Itse lakitustilanteeseen kokoonnuttiin tänä vuonna rajoitteiden puitteissa. Lakitettavat omaisineen ja ryhmänohjaajineen pääsivät nauttimaan 2B:n Veli-Matti Keson, Niilo Leijalan ja Atte Lehtisen sekä musaope Johannan Autumns leaves -esityksestä.

Edessä on vielä kahden ja puolen viikon aherrus ennen ansaittua joululepoa. Yhdessä jaksetaan loppuun asti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s