Kaikki yhden, yksi kaikkien puolesta!

Takana on ensimmäinen vuoteni rehtorina. Se on ollut antoisa, opettavainen ja rankka. Vaikka olen jo 19 vuoden ajan ollut osa Hämeenkyrön Yhteiskoulua ja F.E. Sillanpään lukiota, on oloni nöyrä. Paljon olen oppinut ja paljon on opittavaa.  Lukiolaisten arviointipalautteessa sain mm. seuraavat palautteet: Taina on FESsin äiti./ Rehtorina hän on välittävä ja superahkera./ Hyvä rehtori, paljon uutta virtaa ja uusia ideoita lukiomme hyväksi./ Ihana rehtori, joka ottaa oppilaat huomioon ja hoitaa asiat hyvin./ Legenda./ Kova äijä!/ Ehdoton paras! Kiitos kaikista saamistani palautteista. Katselen niitä jos matalapaine uhkaa lähestyä 🙂 Lupaan jatkossakin tehdä parhaani.

En olisi tästä vuodesta selvinnyt ilman mahtavia koulusihteereitämme Kirsi Kankaanrantaa ja Terhi Kiiskilää tai vararehtoriamme Jarkko Nurmea. Lukioasioissa on Asko Mielosen apu ollut korvaamaton ja Jaakko Laaksonen on tehnyt valtavan työn sähköisiin ylioppilaskokeisiin valmistautumisemme kanssa.

Tänä vuonna tiimistämme eläkkeelle jäivät kotitalouden lehtori Arja Kaarre ja lukion matemaattisten aineiden lehtori Helena Mäkinen. Muistamme molemmat tehokkaina, aidosti opiskelijoista ja kollegoista välittävinä, iloisina ja auttavaisina. Kiitos näistä vuosista. Ikävä meidän teitä molempia tulee! Toivotamme teille upeata uutta elämänvaihetta!

Yhteisöllisyys on voimavaramme ja yhteistyö on meidän vahvuutemme. Paljon olemme tehneet ja saaneet aikaan. Hämeenkyrön Yhteiskoulu ja F.E. Sillanpään lukio ovat täynnä positiivisia ja taitavia opiskelijoita sekä työhönsä antaumuksella paneutuvia, välittäviä aikuisia. Nuorten oppivelvollisuuden suorittamisen, laajan yleissivistyksen ja erinomaisten jatko-opintovalmiuksien saamisen lisäksi haluamme kasvattaa nuoristamme hyväkäytöksisiä, itsestään ja toisista välittäviä ja tasapainoisia. Kaikkien tulee voida tuntea, että hän kuuluu yhteisöömme, kokee itsensä tarpeelliseksi, hyväksytyksi ja arvokkaaksi.

Opettajien tiimityöskentely tuloksineen huomioitiin Kuntekon – kunta-alan kehittämisohjelman kautta. Kävimme pyynnöstä esittelemässä toimintatapojamme Majakka-messuilla Tampereella ja Helsingissä. Erityistä huomiota ovat saaneet tutoropiskelijat, jotka ovat menestyksekkäästi kouluttaneet muita oppilaita ja vähän opettajiakin 😉

Susanna Haapalan vetämän Ympäristöraadin kanssa uudistimme kierrätyksen kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi. Opetushallitukselta saamamme valtionavustuksen avulla lisäsimme tietojamme ja taitojamme tietotekniikan alalla. Anna Uusiniitty tiimeineen loi Yhteiskoululle uudet oppilaslähtöiset kotisivut (hameenkyronyhteiskoulu.com) kunnan virallisten kotisivujen rinnalle. Lukion kotisivujen perustaminen ja päivitys on lukion opiskelijoiden, SomePlussan Lotta Osaran ja Juuso Siltasen taidonnäyte (fesillanpaanlukio.com).

Aivan hengästyttävän upeita projekteja olivat Anna Uusiniityn, Johanna Vihma-Kyyrösen ja Kari Muistolan  Linnunradan laidalla -musiikki-näytelmä sekä Elina ja Niko Tiaisen yläkoulun ja lukion Meidän Leffa!

Kouluterveydenhoitajamme Outi Koskinen on tehnyt upeaa työtä nuorisomme hyväksi uudistaen ja monipuolistaen omaa työtänsä. Opinto-ohjaajamme, Marika Mäki-Laurila ei ole laskenut aikaa, eikä vaivojansa organisoidessaan upeita tapahtumia. Koulumme positiiviset siistijät tekevät puhdasta jälkeä ja keittiössä loihditaan uskomattoman maistuvia herkkuja.

Suurkiitos koulun ulkopuolisillekin tahoille muun muassa Voi hyvin! -messuista, kasien ammattipäivästä sekä Elämäni sankareille, Sisko Tervolle ja nuoriso-palveluille monipuolisesta valistustyöstä. Erityinen kiitos LC-Hämeenkyrölle jo vuosia jatkuneesta vanhusyhteistyöstämme ♥

Monenlaisia arkea virkistäviä tapahtumia ovat aikaansaaneet tukioppilaat Tanja Silviuksen johdolla ja oppilaskunnan hallitus Riitta Tannisen sekä lukion opiskelijakunnan hallitus Johanna Martikaisen ohjaamana. Välitunneille on saatu tekemistä ja Liikkuva koulu -hakemuksemme meni läpi joten pääsemme syksyllä rakentamaan uutta parkour-aluetta – kiitos tästä sinnikkäästä työstä Mira Rantaselle, Tytti Leppäselle ja Kaj Pieniniemelle.

Tyytyväisenä kuuntelen positiivisia palautteita Yhteiskoulun leirikouluista sekä lukion kurssimatkoilta. Tunnen ylpeyttä saadessani luotsata näin hienoja opiskelijoita ja upeaa henkilökuntaa. Hieno vuosi. Hieno koulu ja työskentelyilmapiiri.

Sydämellinen kiitokseni ja lämpimin onnellisen kesän toivotukseni teille kaikille ❤

Hugs

 

Taina Salonen, rehtori

F.E. Sillanpään lukio ja Hämeenkyrön Yhteiskoulu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s