Rehtorin tervehdys koronakeväänä 2020

Selviämme tästä

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen. Olimme koko kevään etäopiskelemassa.

Rajoitusten aikana kaipasimme tavallisia koulupäiviä kavereiden kanssa, harrastuksia ja vierailuja läheisiemme luona. puunhalaaja

Toisaalta ehkä opimmekin jotain uutta itsestämme, heräsimme ehkä ymmärtämään, mitkä asiat ovat meille oikeasti tärkeitä.

Ehkä juuri karanteenista johtuen, on luonnon herääminen kevääseen tänä vuonna tuntunut koskettavammalta kuin koskaan ennen.

Kun minulla on murheita, stressiä tai mieleni on maassa, menen lähelle luontoa.

Metsässä suljen silmäni, herkistän korvani ja hengitän syvään. Olen aivan hiljaa ja kuuntelen.

Kevätpuro solisee ja kohisee. Se ei välitä tielleen osuvista esteistä, vaan jatkaa matkaansa eteenpäin iloisesti tervehtien pientä ystäväänsä, västäräkkiä.västäräkki

Västäräkki on yleisimpiä muuttolintulajejamme. Muuttolinnut palasivat tietämättä matkustusrajoituksista. Isot muuttolintumme lentävät auramuodostelmassa. Ensimmäinen lintu aurassa on kärkilintu, jolla on raskain tehtävä. Siksi vetovuoroa vaihdetaan sopivin väliajoin. Näin yhdessä toimimalla kaikki  jaksavat perille asti.

Pienten metsätiaistemme muodostama parvi on myös hyvä esimerkki lintujen yhteistyöstä, luonnossa tapahtuvasta yhteisöllisyydestä. Yksinäisinä linnut olisivat suojattomia, mutta parvi antaa niille turvan.

Yhtäkkiä kuulen käpytikan rummuttavan reviiriään. Pian kauempaa kuuluu toisen tikan vastaus. Mustarastaan melodinen huilusoolo alkaa kuulua lähempää.

Jokaisella linnulla on oma värityksensä, oma tapansa liikkua ja laulaa. Jokaiselle on tehtävänsä ja tila luonnossa. Jopa vaatimattoman ruskealla, palleroisella peukaloisella, johon kukaan ei kiinnitä huomiota, ennen kuin se vapauttaa ilmoille kauniin ja riemukkaan laulunsa. Silloin se saa osakseen kaikkien jakamattoman huomion.

tintti

Pihapöntössä käy hulina ja huiske. Sinitiaiset sisustavat pesäänsä.

Ne eivät murehdi huomista. Pesä tulee valmiiksi ajallaan, uudet poikaset hyppäävät rohkeina pöntöstä ja huomaavat siipiensä kantavan. Kohti uutta itsenäistä elämää, kohti uusia kokemuksia.

Luonto antaa meille paljon. Se tuo rauhaa ja lohtua, kun maailma ympärillä tuntuu turvattomalta. Vähintä mitä me voimme tehdä vastapalvelukseksi on olla roskaamatta.

Kunnioitetaan luontoa ja sen eläimiä.

Stoalaisesta mielenrauhan tavoittelusta ja tunteiden hillinnästä saattaa olla meille nyt hyötyä: koska maailmassa tapahtuu pahoja ja epäreiluja asioita, kannattaa pienistä hyvistä hetkistä nauttia.

Yhteisöllisyys, jakaminen, naapuriapu, omasta itsestä huolehtiminen sekä tähän hetkeen ja pieniin hyviin asioihin keskittyminen kantavat kriisin keskellä. Koronan aiheuttama turvattomuuden tunne on ohimenevää ja selviämme tästä.

Kotipihaan palatessani istuu tuttu Kurre terassin kaiteella pyytäen pää kallellaan pähkinöitä. Haen sille saksanpähkinöitä, joista se suunnattomasti jälleen ilahtuu.

Hymyilen Kurrelle. Elämä jatkuu.

kurre

Lämpimimmät onnitteluni teille ihanat lukiolaiset ja parhaat ylioppilaat!

Toivon teille kaikkea parasta ❤

Suurkiitos jokaiselle tämän lukuvuoden onnistumisesta. Toivon meille kaikille mitä ihaninta kesälomaa ja terveyttä ❤

Rakkaudella Taina

Sydämellinen kiitos ihanalle Eveliina Kaitaiselle hänen inspiroivasta tekstistään ja luvasta lainata toisen puunhalaajan mielenmaisemaa ❤

sydän