Miksi valita FES?

Meillä on osaava henkilökunta, laaja kurssitarjonta ja moderni opiskeluympäristö. Hyväksymme jokaisen yhteisömme jäsenen ainutlaatuisuuden ja kunnioitamme sitä.

Lukiossamme on kannustava opiskeluilmapiiri ja hyvä yhteishenki ja siksipä ”FES on JES!” kuvaakin erittäin osuvasti lukiotamme! Lukiomme pienen koon takia kaikki tuntevat toisensa, niin opettajat kuin opiskelijatkin. Tämä takaa sen, että jokaisen hyvinvoinnista ja jaksamisesta pidetään hyvää huolta.

Opiskelijavaihdot ja erilaiset kansainväliset projektit (kieltenopiskelijoiden opintomatkat sekä Päämääränä Berliini -kurssi, joka yhdistää saksan alkeita ja yhteiskuntaoppia) sekä kouluvierailijat tarjoavat mahdollisuuden avartaa omia näkemyksiä.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa:

  • Fessin opiskelijat voivat tutustua yliopisto-opintoihin suorittamalla avoimen yliopiston kursseja. Lukio on ollut jo kymmenen vuotta Jyväskylän Avoimen Yliopiston yhteistyöoppilaitos. Tällä hetkellä opetustarjonnassamme on kliinisen psykologian kurssi, joka on osa Jyväskylän yliopiston psykologian perusopintoja. Lisäksi suorittamalla tietyn määrän ohjelmointia Jyväskylän avoimessa saat opiskelupaikan Jyväskylän Yliopistossa.
  • Fysiikan opiskelijat ovat perinteisesti suorittaneet osan laborointiharjoituksista Tampereen Teknillisessä Yliopistossa.
  • Yhteistyössä Ikaalisten lukion ja kauppaoppilaitoksen kanssa järjestetään vuosittain tutorkoulutusta.
  • Suosittu kurssi on ollut esimerkiksi Hämeenkyrön Yrittäjien kanssa toteutettu Työpolku, jonka aikana suoritat hygieniapassin ja opit mm. markkinoimaan itseäsi hyvänä työntekijänä ja hyvin menneen kurssin jälkeen vastaanotat oman kesätyöpaikan. 🙂 Yhteistyötä yrittäjien kanssa on tiivistetty ja monipuolistettu.
  • Hämeenkyrön yhteiskoulussa on mahdollisuus suorittaa valinnaisen matematiikan kurssi, joka voidaan hyväksyä suoraan lukion ohjelmaan.

Digiasiat ovat meillä hyvin hallussa. Kaikki ykköset saavat tuntuman digitaaliseen kokeeseen heti elokuussa ja sen jälkeen heitä ohjataan lisää. Lukion opiskelijoista rekrytoidaan digitutoreita, jotka auttava tietotekniikkaan liittyvissä pulmissa. Kursseilla käytetään yhtenä opiskelualustana Moodlea, jota tarvitaan myös jatko-opinnoissa.

Lukiomme kielitarjotin on laaja: meillä voit opiskella ranskaa, saksaa ja venäjää sekä tutustua espanjan, latinan ja lähivuosina myös italian alkeisiin. Lisäksi opintojaan voi täydentää kansalaisopistossa (saksa, ranska, venäjä, espanja), joka toimii iltaisin samoissa tiloissa.

Lukiomme hyvinvointipanostuksen puolesta puhuvat myös edellisvuosiemme hankkeet:

Hae siis meille opiskelemaan, sillä FES on JES!