Englanti

Englannin kurssit

Englannissa pakollisia kursseja on kuusi, ja ne jakautuvat niin, että ykkösillä on kolme (ENA01-03) ja kakkosilla kolme kurssia (ENA04-06).  Nämä kurssit ovat valtakunnallisia, eli siis kaikissa lukioissa samansisältöisiä.  Kaikilla kursseilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita eli puhumista, kirjoittamista ja kuuntelua.

Ennen pakollisten kurssien aloittamista ykkösillä on mahdollisuus valita kurssi ENA09, jolla kerrataan peruskoulun englannin asioita ennen kuin varsinaiset lukiokurssit alkavat.  Jos siis koet, että kielioppiasiat eivät ole kovin vahvoina mielessäsi, kannattaa valita tämä kertauskurssi vahvistamaan taitojasi.  Suosittelemme sitä kaikille, joilla peruskoulun englannin arvosana on alle 8.

Englannin opiskelua ei kannata lopettaa pakollisten kurssien jälkeen, jos aikomuksena on kirjoittaa pitkä englanti ylioppilaskirjoituksissa.  Abivuotena on tarjolla nimittäin kaksi syventävää kurssia, jotka ovat jälleen valtakunnallisia, ja niiden lisäksi vielä kaksi soveltavaa kurssia, jotka ovat meidän lukiomme omia kursseja abeille kirjoituksiin valmentautumista varten.

Syventävä kurssi ENA07 valmentaa vaativien tekstien ymmärtämiseen, ja lisäksi siellä kerrataan kieliopista verbiasiat. Joka viikko harjoitellaan myös kuullunymmärtämistä. Toinen syventävä kurssi ENA08 on suullisen kielitaidon kurssi.  Jos haluat erillisen todistuksen englannin kielen puhumistaidoistasi, tälle kurssille kannattaa osallistua. Tällä kurssilla tulee puhumisen ohella kerrattua aiempien kurssien sanastoa ylioppilaskirjoituksia varten.

Omat soveltavat preppauskurssimme abeille ovat ENA10 (vanhan opsin ENA11) ja ENA11 eli abikurssi (vanhan opsin ENA14).  10-kurssilla treenataan ainekirjoitustaitoja.  Tämän kurssin käytyäsi osaat kirjoittaa niitä erilaisia tekstejä (kirjeet, puheet, blogit, kertomukset ja asiatekstit), joita ylioppilaskirjoituksissa on valittavissa.  Kurssi 11 on viimeinen treeni kirjoituksia varten, jolla painotetaan kuullun- ja tekstinymmärtämisen harjoittelua sekä kieliopin kertaamista.

Tervetuloa opiskelemaan englantia!

Englannin blogi